Interview Ina Koolhaas

Super-granny Ina (71 jaar) wint WK Powerlifting

Het kan je niet zijn ontgaan, Ina Koolhaas Revers ook wel ‘Super-granny Ina’ genoemd, is op 71 jarige leeftijd wereld kampioen powerliften in haar klasse geworden. Hier tilde ze maar liefst 133 kg van de grond middels een deadlift. Een fantastische prestatie! Ina is ook distributeur bij Beyuna en gebruikt alle supplementen van Beyuna. Wij stelden haar een aantal vragen over haar voorbereiding.

Hoe je ben erop gekomen om te gaan powerliften?

Mijn reis startte met de aanmelding bij een sportschool met als enig doel fit te worden en fit te blijven. Hier ontmoette ik Jinga Gosschalk (ook distributeur bij Beyuna en oud basketball professional), mijn huidige personal trainer. Zij heeft mij geïntroduceerd in de wereld van crossfit en powerliften. Wie had kunnen denken, dat dit zou leiden tot iets wat niemand ooit voor mogelijk zou hebben kunnen houden. Na succesvolle deelname aan de Reebok Crossfit Open had Jinga mij ingeschreven voor een wedstrijd powerliften. Na het NK te hebben gewonnen, werd ik uitgenodigd voor het WK in Calgary, Canada.

‘Powerliften is een fitness discipline die bestaat uit 3 oefeningen, de squat, bench press en deadlift, waarbij in 3 pogingen een zo groot mogelijk gewicht gelift wordt.

Hoe zag jouw voorbereiding eruit?

Als voorbereiding trainde ik vijf keer in de week in de sportschool. Ik ben eigenlijk als crossfitter getraind. CrossFit is een combinatie van cardio, krachttraining en gymnastische oefeningen. Dit zorgt ervoor dat ik topfit ben. Het was belangrijk dat ik goed op gewicht bleef, niet te zwaar en zeker niet te licht, dan kun je kracht verliezen. Veel rusten en slapen is goed voor het herstel. Daarnaast mijn hoofd leeg houden en vooral vertrouwen in jezelf en je coach hebben.

Welke rol heeft voeding gespeeld om je optimaal klaar te kunnen stomen voor jouw wedstrijd?

Voeding speelde een optimale rol om mij voor het WK te laten presteren. Regelmatig eten met gezonde voeding zoals langzame koolhydraten, voldoende eiwitten en voldoende variatie in salades en groentes. En natuurlijk heel veel drinken, water aangevuld met Beyuna Energy. Tijdens de training nam ik nog meer Beyuna Energy en nam ik ongeveer 4 tot 8 pillen Beyuna Power. Je kunt dan heel diep gaan. Tevens ben ik ca. 4 a 5 keer per week naar het freezlab gegaan. Cryotherapie, daardoor herstel je sneller. En last but not least minimaal 1 x per week lag ik bij mijn Thaise masseuse op de tafel. Onontbeerlijk bij topsport.

Welke Beyuna producten gebruik jij allemaal en waarom?

Ik gebruik alle Beyuna supplementen omdat ik mij daarbij heel goed en energiek voel. Diabetes en een hoge bloeddruk komen bij mij in de familie voor. Sommige zaken zijn genetisch, daarom moet je goed voor je lichaam zorgen.

Nu het WK voorbij is, wat zijn jouw doelen nu?

Nu het WK voorbij is ben ik alweer volop aan het trainen voor de CrossFit open in februari en het WK Powerliften volgend jaar. Ik heb mij dit WK in Calgary gerealiseerd wat een gouden duo Jinga en ik zijn. Zij is jaren geleden ook distributeur geworden bij Beyuna en zag direct de potentie van de voedingssupplementen van Beyuna. Per september zal zij haar eigen CrossFit box met een compagnon openen waar Beyuna ook een prominente plaats zal krijgen.

Wat zou je tegen anderen willen zeggen om hun te motiveren om te beginnen?

Beweeg, ga fietsen, ga wandelen, ga zwemmen, ga naar de sportschool maar doe iets. Je hoeft het niet op topniveau te doen. 1 op de 3 mensen krijgt met dementie te maken. Er is een relatie aangetoond met niet bewegen. Als je beweegt worden er allerlei stofjes aangemaakt. Je wordt er vrolijker van en hebt minder tijd om te piekeren. In onze voeding zit ook weinig meer, dus neem de juiste supplementen ter aanvulling. Let op wat je eet en wat je drinkt. En garantie hebben wij geen van allen, maar het is toch heel prettig om een beetje gezond oud te worden.