Avocado spread op desembrood

Dit is een heerlijk recept voor als je jezelf of een ander wilt verwennen met een lekkere brunch of lunch in het weekend. Avocado en ei zijn een gouden combinatie als broodbeleg, maar door van de avocado een spread te maken, krijg je een feest op je brood.

INGREDIËNTEN

  • 2 avocado’s

  • 1 bosui

  • Een halve citroen

  • Handje verse basilicum

  • 2 eieren

  • Twee sneetjes volkoren desembrood met zaden

  • Peper en zout

BEREIDING

Kook de eieren in 5 minuten gaar. Als je van hardgekookt houd, kook je de eieren 8 minuten.

Prak de avocado in een kom, snijd de bosui en basilicum klein en voeg toe aan de avocado. Knijp de citroen uit en roer het mengsel door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel chillivlokken toe voor voor een licht pittige smaak.

Beleg de sneetjes brood met de avocadosalsa en leg er een half eitje op. Eet smakelijk!